TAD Triple Aught Design

Triple Aught Design Intercept PD Pants

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Varastossa 8 kpl

Hinta: 189,00
Määrä: kpl

Ajatonta designia on usein vaikea uudistaa, mutta Triple Aught Design on Intercept PD housujen suunnittelussa onnistunut siinä erinomaisesti.

Nopealta vilaukselta Intercept PD housut on helppo sekoittaa muihin laadukkaisiin merkkifarmareihin, mutta malliin on integroitu muista Triple Aught Designin housuista tuttuja ominaisuuksia, jotka nostavat käytettävyyden uudelle tasolle.

Farkut, farmarit, jenssit, levikset..rakkaalla lapsella on monta nimeä. Farkkujen historia ulottuu aina vuoteen 1873, jolloin Jacob Davis ja Levi Strauss keksivät nämä kaikkiin tilanteisiin ja asuihin taianomaisesti sopivat housut. Ajatonta designia on usein vaikea uudistaa, mutta Triple Aught Design on Intercept PD housujen suunnittelussa onnistunut siinä erinomaisesti.

Nopealta vilaukselta Intercept PD housut on helppo sekoittaa muihin laadukkaisiin merkkifarmareihin, mutta malliin on integroitu muista Triple Aught Designin housuista tuttuja ominaisuuksia, jotka nostavat käytettävyyden uudelle tasolle. Kokonaisuuden kruunaa Yhdysvalloissa valmistettu korkealaatuinen raakafarkkukangas, joka on ihan eri tavaraa kaukoidässä valmistettuun ja kemiallisesti käsiteltyyn vastineeseensa verattuna.

Ominaisuudet
Triple Aught Designin housuja aiemmin käyttäneet tunnistavat Intercept PD housuista jo ensivilauksella monia tuttuja ja hyväksi havaittuja yksityiskohtia. Esimerkiksi taskunsuissa on tuttu kaksoisvahvike valaisimien ja veitsien klipsejä varten, ja jykevistä vyölenkeistä mahtuvat läpi järeämmätkin vyöt aina 2” leveyteen saakka. Myös Force 10 housuista tutut kätevät etutaskut on siirretty aavistuksen pienemmässä koossa sivutaskujen sisälle molemmin puolin. Ulospäin taskut näyttävät muista farkuista tutuille kello/kolikkotaskuille, mutta ovat kooltaan huomattavasti suuremmat. Esimerkiksi korttikotelo tai pieni avain/kulkukorttinippu kulkee taskussa kätevästi kädenulottuvilla.

Uutena, ja mahdollisesti farkkuhistorian ensimmäisenä, ominaisuutena on takataskujen yläpuolelle heti vyölinjan alapuolelle sijoitettu tasku, johon kokonsa puolesta sopii hyvin esimerkiksi älypuhelin tai kiväärin lipas. Taskuun voi myös esimerkiksi ns. asennushommissa helposti laskea kädestään työkaluja yms. Tasku ja sen sisältö jää kokonaan piiloon esimerkiksi t-paidan tai vyötärömittaisen takin helman alle mikäli sisällön piiloittaminen katseilta on syystä tai toisesta tarpeen.

Kokoonpano on myös tuttua Triple Aught Designia, kolmoistikattuja saumoja ja bartack-vahvisteompeleita on joka puolella ja myös farkkujen yleisin kulutuskohta, eli lahkeensuu on suojattu kaksinkertaisella kerroksella kangasta.

Raakafarkku
Intercept PD housujen materiaalina on nk. raakafarkku, josta käytetään englanninkielessä nimitystä raw tai dry denim. Nimi joka viittaa kankaan käsittelemättömyyteen, sitä kun ei värjäämisen jälkeen enää tuotannon aikana pestä tai käsitellä muutoin kemiallisesti. Pesujen ja käsittelyjen tarkoituksena on saada farkut näyttämään heti kaupan hyllyltä käytetyiltä ja katu-uskottavilta, mutta se samalla lyhentää niiden käyttöikää sekä estää kangasta muodostamasta sille alunperin niin ominaisia yksilöllisiä haalistumia, taitteita ja kulumia, tehden muutoin niin persoonallisesta asusteesta tylsän ja teollisen.

Intercept PD housujen materiaalina on käytetty Yhdysvaltojen vanhimman yhä toiminnassa olevan, Pohjois-Karolinassa sijaitsevan White Oak farkkutehtaan Performance Denim kangasta. Performance Denim eroaa tavanomaisesta farkusta puuvillamateriaalin joukkoon lisätyllä elastaanilla, joka tuo kankaaseen kyykistellessä ja kumarrellessa paljon kaivattua joustoa. Performance Denim on lisäksi venyttämällä esikutistettua (sanforized), joten kutistumista ei tarvitse ottaa kokoa valikoidessaan huomioon.

Ja kuten ylläkin mainittiin on Performance Denim raakafarkku, joten uutena tasaisen tummansiniset farkut kehittävät käytössä kantajalleen yksilöllisiä haalistumia ja kulumia, eikä kadulla tasan varmasti kävele ketään vastaan samanlaisissa farkuissa.

Koska raakafarkusta ei valmistusvaiheessa ole pesty väriä pois, saattaa ihkauusista farkuista irrota sitä jonkin verran esimerkiksi vaaleisiin huonekaluihin. Internet on pullollaan vinkkejä raakafarkkujen käyttöönottoon ja suosittelemmekin nopeaa googlausta eri niksien etsimiseen. Yleisin keino on liottaa farkkuja ennen käyttöönottoa jotta ylimääräinen väri ja tärkki irtoaa kankaasta. Mikäli haalistumien ja kulutuskuvioiden muodostumisen haluaa maksimoida on konepesua hyvä välttää mahdollisimman pitkään.

 

  • Materiaalina esikutistettu White Oak Performance Denim raakafarkku, 99% puuvilla ja 1% elastaani
  • Performance Denim on kankaaseen lisätyn elastaanin ansiosta joustavampi kuin perinteinen farkkukangas
  • Raakafarkku kehittää käytössä kantajalleen yksilöllisiä haalistumia ja kulumia, lopputuloksena täysin ainutlaatuinen ulkoasu
  • Napillinen sepalus TAD-logoin varustetuilla YKK-napeilla
  • Kulutuskestävä kaksinkertainen kangas lahkeensuussa ”kantapäänpuolella”
  • Kaikki saumat kaksois- tai kolmoistikattu
  • Bartack vahvisteompeleet kulutuskohdissa
  • Vahvikekangas taskunsuissa veitsien ja valaisimien klipsejä varten
  • Jykevistä vyölenkkeihin mahtuu jopa 2” levyinen vyö
  • Made in USA
Kokotaulukko löytyy täältä
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.