TAD Triple Aught Design

Triple Aught Design Force 10 RS Cargo Pant

Tuotetta on myymälässä saatavilla 1kpl.

Hinta: 149,00 199,00 €
Määrä: kpl
Force 10 housut olivat ensimmäinen Triple Aught Designin (siihen aikaan vielä TAD Gear) suunnittelema vaatekappale, jonka valmistus ja tuotekehitys on ollut käynnissä jo yli vuosikymmenen.

HUOM! TAD on muuttanut leikkausta kapeammaksi 03.2020, joten jos et ole innoissasi hipsterimallisista Force 10 -byysista, nyt on viimeinen hetki ostaa tätä aikuisten mallia!

Force 10 housut olivat ensimmäinen Triple Aught Designin (siihen aikaan vielä TAD Gear) suunnittelema vaatekappale, jonka valmistus ja tuotekehitys on ollut käynnissä jo yli vuosikymmenen. Uusimmassa kehitysversiossa on kankaaksi valittu monien asevoimienkin valitsema 50/50 nailon/puuvilla sekoitekangas, jolla saavutetaan lukuisia etuja muihin kankaisiin nähden. Nailon tuo kankaaseen erittäin korkean repäisylujuuden ja hankauskestävyyden sekä nopean kuivumisen, puuvilla puolestaan erinomaisen hengittävyyden ja miellyttävän ihotuntuman. Rip-Stop -nailonverkko lisää kankaan kestävyyttä ja kenttäkelpoisuutta entisestään.

Erittäin lujan kankaan lisäksi housujen leikkaus on optimoitu kestävyyttä ja pitkää käyttöikää silmälläpitäen. Polvissa ja takamuksessa on kaksi kerrosta kangasta kaksoistikattuna, samaten sivutaskuissa valaisimien ja veitsien taskuklipsien kulutusta vastustamassa. Lahkeiden sisä- ja ulkosaumat on vuorostaan anteliaasti kolmoistikattu. Näiden lisäksi erilaisia vahviketikkauksia löytyy kaikkialta housuista, vyölenkeistä lahkeensuuhun.

Housujen leikkaus on tilava ja toiminnallinen, mahdollistaen suuret liikeradat ilman puristusta ja ahdistusta, oli kyse sitten syväkyykystä tai kiertopotkusta. Parhaan mahdollisen istuvuuden saavuttamiseksi housut ovat tarkkaan vyötärö- ja lahjemitoitetut. Vyötärön korkeus on saanut selvästi vaikutteita siviilimaailmasta ja on matalampi kuin perinteisesti virka-asusteissa, jotka nousevat varsin korkealle. Matalammaksi leikattu vyötärölinja on kerännyt paljon kiitosta Operatorin asiakaskunnassa. Toinen merkittävä yksityiskohta ovat polven alueen yksityiskohdat. Yleensä polvien kaksoiskangas on toteuteutettu sijoittamalla polvien alueelle kaksinkertainen kangas jo olemassa oleviin sivusaumoihin, mutta TAD ei ole mennyt sieltä missä aita on matalin vaan polvipaikat ovat pyöreät, päärynän muotoiset kappaleet. Paikkojen lisäksi polvet ovat muotoon ommellut. Näillä kahdella ratkaisulla housujen istuvuutta polvelle laskeuduttaessa tai vaikkapa ajoneuvossa istuttaessa on saatu merkittävästi parannettua.

Housujen mukana toimitetaan lisäksi korjaussarja, joka mahdollistaa haljenneen tai kokonaan irti repeytyneen napin palauttamisen paikalleen.

TASKUT
Taskujen lukumäärä ja toimivuus ovat monille tärkein yksittäinen kriteeri housuja valittaessa. Force 10 housuissa niitä on yhteensä kymmenet joiden kaikkien ominaisuudet on tarkalleen mietitty ja hiottu pitkällisen tuotekehityksen aikana. Runsas ja toimiva taskutus on toimiva EDC-käytössä ja etenkin matkoilla myös ylimääräisille tavaroille löytyy helposti omat paikkansa. Taskupussit ovat valmistettu täsmälleen samasta materiaalista kuin housutkin, ei pelkoa taskujen ennenaikaisesta hajoamisesta.

Lähes ainutlaatuisena ominaisuutena housuissa on edessä kaksi reisien päälle sijoittuvaa taskua, jotka soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi pienelektroniikan ja avaimien/kulkukorttien kuljettamiseen niin että ne ovat helposti ja nopeasti saatavilla. Taskujen yläpuolella on lisäksi D-lenkit jotka mahdollistavat taskuun laitettavien esineiden varmistamisen sulkurenkailla tai muilla soveltuvilla kiinnittimillä.

Reisitaskut ovat huomattavan korkeat (23cm), ja sisältävät pienemmän osion, johon mahtuu esimerkiksi AR15-lipas. Läpän saumassa on lisäksi läpivienti, mikä mahdollistaa pitkien ja/tai kapeiden esineiden työntämisen taskuun läppää avaamatta.

Sivutaskuissa on erottimet kolikoille tai muille pienesineille joiden ei haluta pyörivän muun materiaalin seassa. Taskunsuissa on kaksoiskankainen vahvistus estämässä ennenaikaista kulumista taskuklipsillisten valojen ja kääntöveitsien kantamisen johdosta.

Takataskuja on kaksi ja ne ovat läpälliset. Kokonaan uutena ominaisuutena on housujen sisäpuolelle takataskuja vasten sijoitetut salataskut, jotka mahdollistavat esimerkiksi matkustusasiakirjojen tai arkaluontoisia tietoja sisältävien muistikorttien kuljettamisen niin, että niihin käsiksi pääseminen ulkopuolisten toimesta on käytännössä mahdotonta.

Housut ovat valmistettu pienissä erissä korkealla laadunvalvonnalla yhdysvalloissa. MIL-SPEC-laatua.

Malli:

 • Tilava leikkaus mahdollistaa maksimaalisen liikkuvuuden
 • Hieman suorempi lahje kuin esim. BDU-housuissa ja vähän matalempi vyötärökorkeus
 • Sepaluksessa karkeahampainen YKK Delrin-vetoketju
 • Takamuspaikka ommeltu tuplaompeleella
 • Polvet vahvistettu tuplakerroksella ja tuplaompeleella
 • Polvipaikkojen sisään on mahdollista lisätä pehmusteet
 • Kaksi kapeaa etutaskua puhelimelle, valaisimelle, avaimille tms.
 • Etutaskujen yläpuolella vyölenkkien kohdalla MILSPEC ITW D-lenkit
 • kaksi reilun kokoista läpällistä reisitaskua (syvyys 23cm) kahdella napilla
 • Kaksi sivutaskua, joissa oikeanpuoleisessa pieni sisätasku
 • Kaksi läpällistä takataskua napeilla
 • Takataskujen kohdalla housu sisällä avotaskut
 • Takataskuissa myös sisäiset piilotaskut, joihin käynti housun sisäpuolelta
 • Kaikki napit ns. "Canadian Slotted Button" eli ommeltu leveällä nauhalla kiinni

Kangas:

 • Materiaalina ensiluokkainen NYCO Rip-Stop kangas (50% nailon / 50% puuvilla)
 • Hyvä tuulenpitävyys
 • Pitää hyvin värin
 • Kestää hyvin venyttämistä sekä repimistä
 • Huomaamattomasti korjattavissa
 • Kutistuu erittäin vähän pesuissa
 • Kuivuu nopeasti
 • Pysyy hyvin sileänä
 • Miellyttävä ihoa vasten
 • Nylon on polyesteriin verrattuna kestävämpää sekä kevyempää
 • NYCO on monien asevoimien optimaaliseksi toteama sekoitekangas
Kokotaulukko löytyy täältä

Arvostele tämä tuote

29.07.2018 - Tuhkanen

Todella laadukkaat ja hyvin istuvat.

21.01.2019 - Krisu

Aivan pirun kova tuote! Ostin 2011 silloiselta Operator.fi kaupasta ja ollut normikäytössä, ressuhommissa, ampumaradalla ja raksalla käytössä, pientä haalentumaa värissä ja yksi pieni reikä polven vahvikekankaassa mutta eipä ole repeytynyt lisää. Istuu hyvin ja todella hyvä liikkuvuus toimivan leikkauksen takia. Shortsit löytyy myös samasta mallistosta. Todella hyvät!