Klean Kanteen

Klean Kanteen Wide Insulated

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Tuotetta on myymälässä saatavilla 1kpl.

Hinta: 34,00
Määrä: kpl
Tyhjiöeristetyillä Klean Kanteen Insulated –pulloilla pidät kylmän kylmänä ja kuuman kuumana. Insulated toimii erinomaisesti matkamukina kahville tai teelle - ja sille onkin tähän tarkoitukseen saatavilla erityinen Cafe Cap korkki - mutta Insulated soveltuu eristyksensä ansiosta myös esimerkiksi kuuman keiton tai mehun kuljettamiseen talvella maastossa sekä kylmille juomille kesähelteillä.
Tyhjiöeristetyillä Klean Kanteen Insulated –pulloilla pidät kylmän kylmänä ja kuuman kuumana. Insulated toimii erinomaisesti matkamukina kahville tai teelle - ja sille onkin tähän tarkoitukseen saatavilla erityinen Cafe Cap korkki - mutta Insulated soveltuu eristyksensä ansiosta myös esimerkiksi kuuman keiton tai mehun kuljettamiseen talvella maastossa sekä kylmille juomille kesähelteillä.

Yli 50 millimetriä leveän suuaukon ansiosta pullon täyttämäminen ja tyhjentäminen on erityisen helppoa, kaikki tennispalloa pienemmät sattumat mahtuvat aukosta lävitse. Myös pullon puhdistaminen on suuren suuaukon ja pyöristettyjen kulmien ansiosta vaivatonta.

Miksi teräspullo?
Viime vuosina erilaisista muoviseoksista valmistettujen juomapullojen terveysriskit ovat yhä enenevissä määrin nousseet suuren yleisön tietoisuuteen. Suurimman pahiksen rooliin on noussut karsinogeeninen ja hormonitoimintaan sekä immuunijärjestelmään haitallisesti vaikutta Bisfenoli-A, joka tunnetaan myös lyhenteellä BPA. Vaikka monet muovipullovalmistajat ovatkin siirtyneet BPA-vapaiden muoviyhdisteiden käyttämiseen, on olemassa näyttöä siitä, että ainakin osa näistä sisältäisi lähes identtistä BPE-yhdistettä tai muuta korvaavaa kemikaalia.

Klean Kanteen tarjoaa ratkaisun yksinkertaisesti, poistamalla muovin. Kaikki Klean Kanteen pullot on valmistettu elintarviketeollisuudessa laajasti käytetystä 18/8 teräksestä, jossa on seosaineina nimensä mukaisesti 18% kromia ja 8% nikkeliä. 18/8 teräs ei ime itseensä hajuja tai makuja, eikä se reagoi alkoholiin tai miedosti happamiin nesteisiin kuten appelsiini- tai sitruunamehuihin.

Toisin kuin kevytmetallipulloissa, ei Klean Kanteenin teräspulloissa ole tarvetta kemiallisille pinnoitteille tai käsittelyille, jotka ajan mittaan tai vaurioituessaan vuotaisivat veteen. Teräspullon puhtaanapidostakaan ei tarvitse kummemmin huolta kantaa. Leveästä suuaukosta mahtuu sisään normaali tiskiharja ja teräspinta kestää hyvin rankkojakin aineita: Esim. kahvin tai etenkin teen tummentama pullo voidaan puhdistaa kloriittiliuoksella.

Suorituskyky
Pullojen suuresta suuaukosta ja kaulan rakenteesta johtuen eristys ei ole aivan perinteistä termospulloa vastaavalla tasolla, mutta pullojen kuljetettavuus on mutkattoman muotoilun ja kompaktin koon ansiosta kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Vain viisi milliä perinteistä 0,33 litran virvoitusjuomatölkkiä paksumpi Insulated pullo uppoaakin kuin itsestään reppujen ja laukkujen sivutaskuihin.

Pullojen suorituskyvyn selvittämiseksi suoritti Operatorin henkilökunta mittauksia täyttämällä pullot suoraan vedenkeittimestä ja mittaamalla veden lämpötilan kolmen ja kuuden tunnin intervallein. Mittaus suoritettiin kaikilla kolmella pullokoolla. 355ml pullo hukkasi pienen tilavuutensa johdosta lämpöä nopeimmin, ja se tulikin kaikissa mittauksissa noin 10 astetta suurempia pulloja jäljessä.

 

  • Kolmen tunnin kohdalla suuremmista pulloista mitattiin noin 70 astetta ja 355ml pullosta noin 60 asteen lämpötilä
  • Kuuden tunnin kohdalla suuremmista pulloista mitattiin noin 60 astetta ja 355ml pullosta noin 50 asteen lämpötilä

Mittaustulosten pohjalta voidaan sanoa, että suorituskyky on hyvllä tasolla: yli 60 asteen nesteitä on vaikea juoda ilman jonkin tasoista ryystmistä. Pienikin pullo pitää sisältönsä, jos ei nyt aivan polttavan kuumana, niin kuitenkin täysin riittävänä aina kuuteen tuntiin asti. Arkikäyttöön tämä varmasti riittää kahville ja muille kuumille juomille sekä pakastekuivatulle muonalle, joskin pidemmille reissuille suosittelemme kahtaa suurempaa kokoa.

Testasimme myös pullojen suorituskykyä kylmien nesteiden kanssa. Laskimme kahteen suurempaan pulloon niin kylmää vettä kuin käyttöverkosta vain saa, noin 15 asteista siis. Lisäsimme tämän jälkeen toiseen pulloon reilun annoksen jäitä, ja jätimme pullot huoneenlämpöön päiväksi ennen mittaamista.

Jäättömästä pullosta mitattiin 24 tunnin kohdalla noin 19 asteen lämpötila, vain muutamia asteita enemmän kuin veden lämpötila alun alkaen, ja selkeästi alle vallitsevaan huonelämpötilan.
Jäinen pullo oli kuitenkin suurempi yllättäjä. Mittaushetkellä veden lämpötila oli vain noin 6 astetta, eli sanalla sanoen vesi oli edelleen jääkylmää, joskin jäät olivat pari tuntia aiemmin sulaneet lopulta pois.

 

  • Kolme kokoa: 355ml, 473ml & 592ml
  • Tyhjiöeristys pitää kylmän kylmänä ja kuuman kuumana
  • Erittäin helppo täyttää ja puhdistaa suuren suuaukon ansiosta
  • Valmistettu ruostumattomasta 18/8 teräksestä
  • Teräspullo ei elätä sivumakuja ja hajuja aiheuttavia bakteerikantoja
  • Ei sisällä esimerkiksi BPA’ta tai ftalaatteja
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.