First Care Products Emergency Bandage (iipposide) 4"

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Varastossa 25 kpl

Hinta: 13,00
Määrä: kpl
Suomessa Puolustusvoimien ja Poliisin keskuudessa iippositeenä tunnettu First Care Productsin Emergency Bandage oli 90-luvulla markkinoille ilmestyessään ensimmäinen erityisesti sotilaskäyttöön suunniteltu moderni paineside, joka onkin sittemmin nähnyt käyttöä taistelu- ja kriisialueilla ympäri maailman myös osana suomalaisten joukkojen lääkintävarustusta.
Tällä hetkellä myynnissä on siteitä kahdella päiväyksellä (2018 ja 2022) ja nopeammin umpeutuva on huomioitu hinnoittelussa. 2018 umpeutuvaa sidettä voi esim. hyödyntää harjoittelukäyttössä tai aivan hyvin ns. "kovaksi" siteeksikin. Olosuhteet jossa tämänlaista tuotetta käytetään eivät ole sairaalasteriilejä, joten siteen steriileys on huolenaiheista viimeinen. Kaksoistyhjiöpakattu side on luultavasti steriili vielä pitkään päiväyksen pättymisen jälkeen, mutta tätä ei voida luonnollisesti luvata.
Suomessa Puolustusvoimien (sotavarustehyväksytty) ja Poliisin keskuudessa iippositeenä tunnettu First Care Productsin Emergency Bandage oli 90-luvulla markkinoille ilmestyessään ensimmäinen erityisesti sotilaskäyttöön suunniteltu moderni paineside, joka onkin sittemmin nähnyt käyttöä taistelu- ja kriisialueilla ympäri maailman myös osana suomalaisten joukkojen lääkintävarustusta.

Siteen suunnittelija Bernard Bar-Natan palveli Israelin armeijassa lääkintämiehenä 80-luvulla, ja ideoi tällöin aikalaisekseen mullistavan painesiteen, jonka rakenne mahdollistaa perinteisiin ensisiteisiin verrattuna huomattavasti suuremman paineen kohdistamisen suoraan haavaan ja näin verenvuodon tehokkaamman tyrehdyttämisen. Yksinkertainen ja toimiva side levisi nopeasti amerikkalaisten joukkojen käsiin, jossa se tunnettiin yksinkertaisesti nimellä ”israeli bandage”.

Painetta luovan lenkin lisäksi iipposide on varustettu kiinnitarttumattomalla haavatyynyllä, siderullan tahattoman purkautumisen estävällä neuloksella ja kerrassaan erinomaisella kahdesta koukusta koostuvalla sulkumekanismillä, jonka ansiosta valmis sidos ei pääse löystymään tai avautumaan.

Vaikka jo parikymmentä vuotta palvellut iipposide ei uudempiin sidemalleihin verrattuna välttämättä ole se kaikista monipuolisin tai tehokkain side, on sillä kuitenkin kaksi selkeää etua, joista ilmeisin on sen pieni koko. 6” side on pakattuna karkeasti arvioiden kolmanneksen pienempi suhteessa muihin vastaaviin siteisiin, ja kulkee näin helposti esimerkiksi reisitaskussa tai pienessä ensiaputaskussa. Side on lisäksi pakattu poikkeuksellisesti kaksinkertaiseen tyhjiöpakkaukseen, joka kestää sekä erinomaisesti kulutusta että säilyttää kaksikerroksisen rakenteensa ansiosta steriliytensä kahdeksan vuoden ajan valmistuspäivämäärästä, eli kolme vuotta pidempään kuin kilpailijansa.

Yhteenvetona voitaisiinkin sanoa että First Care Productsin 6" Emergency Bandage on erinomainen valinta kun tarvitaan pitkäikäistä ja pieneen tilaan pakkautuvaa sidettä.

 

 • Markkinoiden ensimmäinen ja lähes legendaarisen maineen saavuttanut sotilaskäyttöön suunniteltu paineside
 • Uusin kulutuskestävä kaksikerroksinen sotilaspakkaus
 • Yksinkertainen ja helppokäyttöinen
 • Sidottavissa yhdellä kädellä
 • Pienen kokonsa ansiosta kulkee helposti myös esim. reisitaskussa
 • Paino 88 grammaa
 • Haavatyynyn koko noin 150 x 80 millimetriä
 • Sideharson pituus venytettynä noin 4 metriä
 • Pakkauksen mitat n. 150 x 60 x 40 millimetriä
 • Tuotenumero FCP-02
 • NSN 6510-01-492-2275
 • Made in Israel
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.