Tactical Tailor

Tactical Tailor FightLight Battle Belt

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Varastossa 21 kpl

Hinta: 92,00
Määrä: kpl
Fight Light Battle Belt on Tactical Tailorin monikäyttöinen versio suosituksi muodostuneesta battle / warbelt konseptista. Ainutlaatuisen vyöstä tekee sen sisäänrakennettu pituussäätö, jolla vyön pituus voidaan räätälöidä juuri sopivaksi vuodenaikojen mukaan muuttuva vaatetus huomioiden.
Fight Light Battle Belt on Tactical Tailorin monikäyttöinen versio suosituksi muodostuneesta battle/warbelt konseptista. Ainutlaatuisen vyöstä tekee sen sisäänrakennettu pituussäätö, jolla vyön pituus voidaan räätälöidä juuri sopivaksi vuodenaikojen mukaan muuttuva vaatetus huomioiden.

Kokosäätö on toteutettu vyön paneleihin sisäänrakennetuin lenkein, joiden läpi Battle Beltin sisällä kulkeva varsinainen vyö pujotetaan. Yksinkertaisen ja toimivan järjestelmän ansiosta vyön pituus on säädettävissä portaittain kymmenellä sentillä, joka riittää useimmille käyttäjille kompensoimaan esimerkiksi talvivaatetuksen muassaan tuoman ympärysmitan kasvun.

Vyön panelit aukeavat yläosastaan koko pituudeltaan, tehden niin kokosäädöstä kuin varsinaisen vyön pujottamisesta kotelokiinneikkeineen yms. tarvikkeineen battle beltiin nopeaa ja vaivatonta.Taskujen mollettaminen battle beltiin puolestaan lukitsee paneleiden avaamiseen käytetyn tarranauhan, joten paneleiden aukeamisesta kesken toiminnan ei tarvitse kantaa minkäänlaista huolta.

Ainutlaatuinen avattava rakenne mahdollistaa myös Petzl Pandion ja muiden laskeutumisvaljaiden integroimisen osaksi vyösettiä. Ennen käyttöönottoa on kuitenkin hyvä konsultoida omaa/yksikön laskeutumiskouluttajaa, ja erityistä huomiota tulee vyön pehmustetun rakenteen johdosta kiinnittää valjaiden kireyteen.

Fight Light tuotekonseptin mukaisesti vyön suunnittelussa on pyritty minimoimaan sen paino osana sotilaan varustekokonaisuutta, ja tässä onkin onnistuttu erinomaisesti käyttämällä kevyempiä materiaaleja kuten FR materiaalilla vuorattua 500D Corduraa. Toisin kuin useimmat markkinoilla olevat battle/warbeltit on Fight Light Battle Belt pehmustettu ja vuorattu kauttaaltaan hengittävällä verkkomateriaalilla. Vyöllä voidaan em. ominaisuuksien ansiosta kantaa raskaitakin kuormia, eikä se hiosta kuumilla keleillä kuten liukuestemateriaalein vuoratuilla vöillä on tapana.

Battle Beltistä täysiveriseksi kantolaitteeksi
Vyö voidaan konfiguroida sisältämään nk. 1st line -konseptin mukaisesti taistelun kannalta vitaaleja varusteita eikä juurikaan mitään "ylimääräistä", mutta vyöstä on tarvittaessa paljon muuhunkin: Yhdistämällä Fight Light olkaimet vyöhön syntyy järjestelmä, joka elävästi muistuttaa perinteisten ALICE ja PLCE taisteluvöiden modernia jälkeläistä. Yhdistelmän avulla onkin mahdollista luoda täysiverinen taisteluvyö chestrigin tai taisteluliivin tilalle. Järjestelyllä on monia etuja; mm. minimaalinen lämpökuorma, nopeasti säädettävä koko ja vain sekunteja kestävä pukeminen ja riisuminen.

Vyöjärjestelmästä voi olla etua myös roolikohtaista varustusta kannettaessa; esimerkiksi lääkintä- tai radiorepun lisääminen varustukseen käy vaivattomasti, ja pitkiä aikoja vatsallaan viettävät tarkk’ampujat ja tiedustelijat voivat tehdä olonsa mukavaksi avaamalla vyön ja levittämällä sen sivuilleen ilman, että kantolaitetta tarvitsee riisua.

Mikäli nyt tässä vaiheessa alkaa mietityttämään se, että kuinkahan näin retrolta tuntuva taisteluvyö-konsepti voikaan toimia yhdessä nykyaikaisten suojaliivien kanssa, on vastaus yksinkertainen: erinomaisesti. Modernien pienikokoisten suojaliivien kuten TT Fight Light Plate Carrier tai Puolustusvoimien M13 liivin kanssa vyötärön seudulle jää keskimittaisella taistelijalla enemmän kuin riittävästi tilaa vyötä varten. Taisteluvarusteiden ollessa erkautettuna suojavarusteista on käyttäjän helppo tilanteen mukaan pudottaa jompi kumpi komponentti pois kannosta, tai vaikkapa talvisaikaan kantaa suojaliivejä lumipuvun yms. vaatetuksen alla ja taisteluvarusteita niiden päällä.

 

  • Suunniteltu Fight Light konseptin mukaisesti mahdollisimman kevyeksi
  • Pehmustettu ja hengittävä vuoraus ei hiosta kuumissakaan keleissä
  • Sisäänrakennettu kymmenen senttimetrin pituussäätö
  • Käytettävissä yksistään kevyenä battle/warbeltinä tai olkaimiin yhdistettynä täysiverisenä taisteluvyönäkin
  • Made in USA

Kun FightLight Battle Beltin koko on määritetty on seuraava vaihe valita sisävyö. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että HSGI:n Cobra vyön tulee olla pykälää suurempi kuin Battle Belt koska pehmuste "lihottaa" kantajaansa". HSGI:n Duty Belt taas on mitoitettu jo valmiiksi riittävän suureksi koska sitä ei ole kevytrakenteisena suunnitelty käytettäväski yksinään. Muutamassa koossa on kaksi eri valintaa. Jos olet Battle Beltissä mitan alapäässä voi pienempi kahdesta valinnasta olla parempi ja mitan yläpäässä olevien kannattaa vastaavasti valita suurempi.

 

Fight Light Belt pituudet Fight Light Belt koko HSGI Cobra Belt HSGI Duty Belt
77-82-87 senttimetriä Small/Medium (21 x PALS) Medium-Large Small-Medium
92-97-102 senttimetriä Large (25 x PALS) Extra Large Large
96-101-106 senttimetriä Extra Large (27 x PALS) 2XL Extra Large
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.