Yönäkölaite PVS-14 Elite - Photonis Echo+ 2000+ FOM White Phosphor Autogated

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Ei varastossa

Hinta: 4995,00

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

PVS-14 on Nato-joukkojen yönäkölaite. Sen monikäyttöisyys ja kestävyys tekevät siitä loistavan valinnan viranomaiskäyttöön tai laatua arvostavalle harrastajalle.

PVS-14:ta voidaan käyttää yhden silmän päällä kypärään kiinnitettynä, jolloin toinen silmä jää vapaaksi ja kyky havainnoida ympäristöä ja reagoida nopeisiin valaistuksen vaihteluihin säilyy. Eräs syy PVS-14 suosioon on säädettävä kirkkaus (adjustable gain), jolla saadaan kuvan kirkkaus juuri riittäväksi, että vahvistetusta kuvasta saa kaiken irti. Ilman tätä ominaisuutta  vahvistettu kuva on usein häikäisevän kirkas ja kyky hahmottaa ympäristöä heikko. Laitetta voidaan käyttää myös käsikäyttöisesti tai liittää asesseen punapistetähtäimen taakse picatinny -kiinnikkeellä.

Myymämme PVS-14 Elite eroaa kilpailijoiden tuotteista Mil-Spec rungon ja optiikan ja Photoniksen valmistaman erittäin korkealaatuisen, yli 2000 FOM (Figure of Merit) "mustavalkoisen" valonvahvistinputken johdosta.

Valonvahvistin pystyy vahvistamaan hyvinkin vähäistä valoa, mutta ei tietenkään toimi täysin pimeässä. Pimeää varten PVS-14:ssa on paljaalle silmälle näkymätön infrapunavalaisin, jonka valon taajuuden valonvahvistin näkee.

Tämä on käyttövalmis setti joka sisältää valvonvahvistimen ja siihen liittyvän jakotavaran: kantolaukun, runsaat lisävarusteet sekä skull-crusher -nimisen hassun hatun, jolla laite saadaan kiinnitettyä päähän.

HUOM! Toimitamme valonvahvistimella varustettuja yönäkölaitteita ainoastaan Suomeen! Muualle tehdyt tilaukset perutaan.

ESITTELEMME MIELELLÄMME LAITTEEN OMINAISUUKSIA LIVENÄ TOIMIPISTEESSÄMME, LAITA MEILLE SÄHKÖPOSTIA OSOITTEESEEN INFO@OSUVAOUTFITTERS.COM JA SOVITAAN ESITTYELYSTÄ!

 

OMINAISUUDET

 • Photonis ECHO+ valonvahvistinputki (2000+FOM) (resoluutio tyypillisesti 67-72 and SNR noin 30+)
 • Mil-Spec runko ja optiikka!
 • Suurennos: 1×
 • Objektiivi: f/1.2
 • Tarkennusetäisyys: 25 cm +
 • Paristo: AA 1,5V
 • Käyttölämpötila: −51 °C to +49 °C
 • Paino ilman paristoa n.310g
 • manuaalinen kirkkaudensäätö (gain)
 • tehokas kirkasvalosuojaus (autogating)
 • tarkat säädöt okulaarissa ja objektiivissa (+2 - -6 diopteri)
 • sisäiset varoitusvalot matalalle paristolle ja IR-valaisimelle
 • toimii AA-paristoilla (suosittelemme litium -paristoja)
 • sisäänrakennettu silmäturvallinen IR valaisin (5mW)
 • kiinnitettävissä useimpiin kypäröihin jättäen kädet vapaaksi
 • 12 kuukauden takuu
 

MUKANA TULEE

 • PVS-14 yönäkölaite
 • vahvistinputken tiedot (spec sheet)
 • objektiivin päiväsuoja
 • okulaarin kosteus / naarmusuoja (demist shield)
 • objektiivin kirkas suoja (sacrificial lens)
 • pääkiinnike (skull crusher)
 • sovituspala (j-arm)
 • okulaarin kuljetussuoja
 • pehmeä kuljetuslaukku olkahihnalla
 • kuminen silmäsuoja
 

Mil-Spec -rakenne

Useimmissa Euroopassa myytävissä PVS-14 -tyyppisissä valvonvahvistimissa käytetään Aasiassa tai Israelissa valmistettua runkoa tai optiikkaa. PVS-14 Eliten runko on jenkkien väkivaltakoneiston virallisen toimittajan Carsonin valmistama ja optiikka tulee joko Carsonilta tai toiselta puolustusvälinetoimittajalta, Edmund Opticsilta. Laitteen runko ja optiikka osat siis ehtaa mil-speciä, jonka huomaa sekä optisen laadun (kuvan selkeys, reunaterävyys, heijasteita rajoittavat pinnoitteet) että koko laitteen kestävyyden ja laadun kohdalla. Tämä myös takaa että laite on 100% yhteensopiva mil-spec kypärä- ja asekiinnikkeiden kanssa.


Photonis Echo+ 2000+ FOM WP valonvahvistinputki

Siinä onkin sulateltavaa... puretaan tuota hieman osiin.


Photonis?

Koska jenkkien sotakäyttöön tarkoitettuja vahvistinputkia ei saa viedä maasta siviilikauppaan, käytämme laitteissamme erinomaisia Ranskalaisia Photonis-putkia. Photonis valmistaa valonvahvistinputket suurimmalle osalle Euroopan puolustusvoimia. Putkien valmistuksessa käytetään eri teknologiaa kun jenkkien kolmannen sukupolven laitteissa, eli ne eivät ole suoraan vertailukelpoisia mutta hieman yleistäen voidaan sanoa seuraavaa:

Amerikkalaisten Gen. 3 -putkien erottelukyky todella pimeässä on hieman parempi. Käytännössä eroa on vaikea nähdä muuten kuin ääriolosuhteissa ja jo esimerkiksi valoa heijastava lumipeite tai lähellä olevan kaupungin "valosaaste" tuottavat sellaisen määrän valoa ettei eroa juurikaan huomaa.

Photonis -putkien vahvuudet suhteessa Amerikkalaisiin Gen. 3 -putkiin:
- selvästi parempi korkeavaloresoluutio
- parempi iskun- ja rekyylinksesto
- "autogating", eli valosuojaus on nopeampi, mikä suojaa putkea valovaurioilta
- kuva on "rauhallisempi", eli kohina ei erotu yhtä voimakkaasti kuin Amerikkalaisissa putkissa

Käytännössä Amerikkalaiset gen. 3 -laitteet lyövät Photonikset todella pimeässä, esimerkiksi syksyisessä metsässä. Photonikset taas soveltuvat paremmin sekavalaistusolosuhteiin (kaupungit ja esikaupunkialueet) ja kestävät paremmin sekä iskuja että hetkellisiä kirkkaita valoja.


Echo+?

Echo -vahvistinputket ovat Photoniksen hinta / laatusuhteeltaan parhaat putket. Käytännössä ne ovat sotilaskäyttöön tarkoitettuja 4G -putkia, jotka eivät ole läpäisseet jonkin spesifikaation osalta vaativaa 4G -seulaa. Tämä voi olla kosmeettinen (liikaa mustia pisteitä, pieni varjo jossakin kohtaa kuvaa) tai liian korkea tai matala luku jossakin yksittäisessä speksissä.

Ottaen huomioon että Photonis 4G -putkien hinnat alkavat viidestä tuhannesta eurosta (siis pelkkä putki), useimmille käyttäjille tällaiset pikkuviat ovat hyväskyttävä kompromissi, erityisesti kun tarjolla on Echo+ vahvistinputkia, joissa FOM on vähintään 2000.


FOM?

FOM eli Figure of Merit saadaan kun vahvistinputken kaksi tärkeintä ominaisuutta, resoluutio ja kohina (Signal to Noise Ratio, SNR) kerrotaan. Resoluutio tietysti kertoo kuvan terävyydestä, SNR taas erottelukyvystä. Käytännössä useimmissa nykyiaikaisissa putkissa resoluutio on jo niin hyvä että sen merkitys on vähäisempi suhteessa SNR:ään, joka muistuttaa vanhan kuvaputkitelevision "kohinaa", eli kuva alkaa muuttumaan rakeisemmaksi mitä hämärämpää on. Korkea SNR tarkoittaa että kuva pysyy selkeämpänä pitempään valaistustason laskiessa ja sitä voidaankin pitää valvonvahvistinputken tärkeimpänä yksittäisenä ominaisuutena.

Mikä sitten on hyvä FOM, tai millaisia resoluutio / SNR lukuja pitäisi hakea? Voimme ottaa tässä verrokiksi jenkkien kolmannen sukupolven valonvahvistimet. Kun ne tulivat käyttöön 80-luvun alussa, oli sotilaskontrahtien minimivaatimuksina 36 lp/mm (viivaa millimetrillä) resoluutio ja 16,2 SNR. Viimeisimmissä kokonaan julkaistuissa vaatimuksissa vastaavat luvut ovat 64 RES ja 25 SNR, joista tulee minimi FOM -vaatimukseksi 1600.

Myymässämme PVS-14 Elite valonvahvistimessa FOM on minimissään 2000 eli kyse on todella kovan luokan laitteista!
 

WP (White Phosphor)?

Myymissämme laitteissa on Echo+ White Phosphor -putket, eli tutun vihreän kuvan sijaan kuva on sinertävän mustavalkoinen. Useimmat käyttäjät kokevat tämän vähemmän silmää rasittavaksi kuin vihreän kuvan. Lisäksi jos valonvahvistinta aiotaa käyttää yhdessä lämpökameran kanssa, aivojen on helpompi "yhdistää" kaksi mustavalkoista kuvaa.
 

KÄSIN VALIKOITU -OPTIO

Lisäkorvausta vastaan käymme läpi sillä hetkellä valikoimassamme olevat tuotteet ja valitsemme sinulle "parhaan" päältä. Oletusarvoisesti valitsemme korkeimman FOM:in mukaan, mutta voit myös valita jonkun muun kriteerin, erimerkiksi kuvaushommiin mahdollisimman kosmeettisesti puhdas kuva voi olla tärkeämpi kriteeri kuin FOM. Jos tahdot että valitsemme laitteesi muun kuin korkeimman FOM:in mukaan, kirjoita tilauksen yhteydessä mitä ominaisuuksia haluat että katsomme!

 

KIINNITTÄMINEN KYPÄRÄÄN TAI PÄÄHINEESEEN

Kiinnittääksesi PVS-14 -tyyppisen valonvahvistimen kypärään tarvitset kypärän tai päähineen jossa on yönäkölaitteen telakka (NV shroud), itse kiinnikkeen (mount) ja sovituspalan kiinnikeen ja valonvahvistimen väliin (j-arm).

 

KIINNITTÄMINEN ASEESEEN

PVS-14 -tyyppisen valvonvahvistimen voi kiinnittää aseeseen punapiste- tai hologrammitähtäimen taakse. Niitä ei kuitenkaan ole rekyylisuojattu joten ÄLÄ KÄYTÄ PVS-14 TYYPPISTÄ VALONVAHVISTINTA YLIi .223 / 5,56 -KALIIBERISISSA ASEISSA. Koska valonvahvistinputket ovat yksilöllisiä voivat jotkut vahingoittua herkemmin kuin toiset emmekä suosittele myymiemme (tai minkään muunkaan) PVS-14 kiinnittämistä aseeseen, eikä takuumme korvaa siitä aiheutunutta vahinkoa. Tästä syystä emme myöskään myy asekiinnikkeitä.
 

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.